Dat met Leo

aanrader Coverafbeelding van: Dat met Leo

Trefwoord(en)
avontuur
dood
vaders
verliezen
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Stefan Boonen en Melvin vinden elkaar steeds weer in gelaagde verhalen die zich presenteren als verrassende graphic novels voor jong en oud.
Deze keer keert Max de stuntman uit het vorige boek ‘Max Halters’ terug, met heel zijn hebben en houden in een winkelkar. Als zwerver met heel wat levenservaring is hij de geknipte persoon om Leo te helpen. Want Leo was er gewoon niet. Geen briefje van mama op de tafel bij het ontbijt, geen boterhammen voor op school, geen reactie van de hond van de buurman, de juf op school kende hem niet, Rammon en zijn mama liepen hem gewoon voorbij, … Was hij zichzelf vergeten? Was hij zich kwijt? De ontmoeting met Max in het park bracht de nodige verlossing. Want Max wist raad: “Wat je kwijt bent, moet je zoeken”. En zo begon een meer dan bijzondere zoektocht naar ‘dat’, waarin beetje bij beetje elementen opdoken die duidelijk maakten wat ‘dat’ met Leo was.

Spannend, boeiend, verrassend, ontroerend, veelzijdig, louterend, … Je vindt het allemaal terug in deze meer dan geslaagde samenwerking. Want ook deze keer kunnen tekst en tekeningen elkaar niet missen en vertellen ze samen een intens verhaal dat verrast en zich onder je huid nestelt. Hoewel de thema’s best zwaar zijn (dood, missen, verdriet, jezelf kwijt zijn), is er altijd die bevrijdende humor die het geheel licht en amusant houdt. Een unieke gelaagdheid die Boonen en Melvin perfect weten te hanteren.
Dit lees- en kijkverhaal zal minder graag lezende kinderen zeker bekoren. Maar de inhoud (met zijn doordenkers) maakt het ook tot een trefzeker lees- en kijkboek voor alle anderen, jong én oud. Want zelfs tieners en volwassenen zullen hierin hun gading vinden.
Daarom zonder twijfel een aanrader voor een ruim publiek!

Eric Vanthillo - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Stefan Boonen   

Illustrator
Melvin   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462915091

Aantal pagina's
111

Prijs
€16,95