Dat kan ik niet / Dat kan ik wel

Coverafbeelding van: Dat kan ik niet / Dat kan ik wel

Trefwoord(en)
dieren
weetjes

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

In dit originele omkeer-prentenboek met twee gelijkaardige covers lees je vele verrassende weetjes over dieren. Dat een krokodil haar tong niet kan uitsteken omdat deze te kort en te plat is, dat een miereneter niet kan bijten omdat hij geen tanden heeft, dat een nijlpaard niet kan zwemmen maar wandelt over de bodem, dat een varken niet omhoog kan kijken omdat haar nek omlaag wijst, en nog veel meer zaken over dieren die iets niet kunnen. 12 in totaal. Als je in het midden van het boek gekomen bent ontdek je dat je kan herstarten aan de andere kant. Dan lees je dat een krokodil stenen inslikt om grote stukken voedsel te vermalen in haar buik, dat een miereneter heel goed kan ruiken, dat een nijlpaard rood kan worden om zich te beschermen tegen de warme zon, dat een varken kan dromen in haar slaap, en nog veel meer zaken over dieren die iets bijzonders kunnen. Tot je weer in het midden gekomen bent en je kan herstarten aan de andere kant. In dat midden vind je telkens iets heel bijzonders waarbij je als lezer/kijker zelf de hoofdrol speelt…

Al deze bijzondere weetjes zijn erg verrassend. De tekst is minimaal omdat de focus op de illustraties en de lay-out ligt. Inge Rylant is niet voor niets de illustrator van de boeken uit de reeks ‘Wijze Weetjes’ (bv ‘Kunnen vogels niezen’).
Dit boek is helemaal van haar eigen hand. De paginagrote prenten flirten tussen realistisch en gestileerd. Elk dier verbeeldt zij met veel heldere kleuren en een speelse maar strakke lijnvoering zonder verdere details op veelkleurige achtergronden. Deze minimale stijl geeft het geheel een bijzonder karakter: een feest van kleur wat erg aantrekkelijk oogt.
De combinatie van de verrassende weetjes met de knappe stijl maakt het geheel tot een gewild boek voor jong én ouder.

Eric Vanthillo - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Inge Rylant

Illustrator
Inge Rylant

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2022

ISBN
9789464018608

Aantal pagina's
60

Prijs
€18,00