Dat boek met die bananen

Coverafbeelding van: Dat boek met die bananen

Trefwoord(en)
versjes
humor
fantasie
fruit

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

Erik van Os schreef 21 te gekke versjes over bananen: over dat ze soms moeilijk te openen zijn, over een operatie om bruine vlekjes weg te nemen, over twee bananen op het strand, over een baby-banaan, over bananen-humor, over twee bananen die genieten op de bank van een bananendrankje (zouden zij nu kannibalen zijn?…), over een banaan als kunstwerk, over glijende bananen, en over zoveel meer.
Zijn fantasie is ongebreideld en prikkelt volop je eigen verbeelding. De alom aanwezige humor doet je steeds glimlachen. Heerlijk, al die bananen-nonsens!
Jan Jutte illustreert dit alles perfect. Zijn kleurrijke prenten vol humor met bananen als herkenbare personages zijn leuk om in weg te dromen en te bedenken ‘Stel dat…’.
Leentje van Wirdum van LenaLeen goot dit alles in de juiste vorm en maakte er zo een hebbeding van vol grappige nonsens met telkens een zweem van herkenbaarheid.
Als verrassend toemaatje vind je achteraan in het boek nog een QR-code die je leidt naar een filmpje en de muziek van de ‘Bananenblues’ op YouTube. Een mooie extra!

Eric Vanthillo - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Erik van Os   

Illustrator
Jan Jutte   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2022

ISBN
9789025776046

Aantal pagina's
39

Prijs
€13,99