das en mees

aanrader Coverafbeelding van: das en mees

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap
lezen
samenleven
fantasie
emoties

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

In dit best dikke leesboek dat met je meegroeit van AVI Start over AVI M3 naar AVI E3 lees je 57 korte en sprankelende verhaaltjes over Das en Mees. Das die in zijn hol onder de grond leeft en Mees die boven in de boom op een tak woont. Das houdt van de maan en Mees van de rust. Samen brengen ze de dagen door, intens en spontaan. Ze krijgen brieven, dansen samen met stijl, schuilen knus bij elkaar voor de regen, laten sporen achter in de sneeuw, en veel meer. Soms komen er ook vrienden op bezoek en die blijven dan even. Zoals Kraai die schatten verzamelt en Vos die een poot mist. Mees is niet meteen blij als haar zes zusjes langs komen, maar als ze zingen wordt het toch nog een heel leuk feest.
En zo verlopen de dagen die Das en Mees samen doorbrengen, gevarieerd en verrassend en steeds met veel gevoel en warmte.

Elk verhaaltje is max 2 pagina’s lang; lekker kort dus en gemakkelijk te lezen volgens het niveau dat opgroeit doorheen het boek. Ondanks de beperkte woordenschat schrijft Vandewoude verrassende verhaaltjes vol leven en plezier, warm en intens en met veel emoties tussen de regels door.
Van Durme illustreert dit alles met zachte potloodstreken. Haar tekeningen kloppen perfect bij de warme sfeer van de verhalen, en door de rijke expressie die zij haar dieren meegeeft sprankelen de prenten van plezier en verwondering.
Een samenwerking die het geheel doet overstijgen aan wat we gewend zijn in dit genre van AVI-leesboekjes, ook door de gedegen vormgeving van Dries Desseyn.
Een aanrader voor eerste lezers!

Eric Vanthillo - september 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Katrien Vandewoude   

Illustrator
Leen Van Durme

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2023

ISBN
9789462917002

Aantal pagina's
120

Prijs
€19,95