Slaves – Dante, deel 2

Coverafbeelding van: Slaves – Dante, deel 2

Trefwoord(en)
sciencefiction
maatschappij
machtsmisbruik

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Dante is als slaaf in de handen gevallen van zijn kwelgeest Cym die hem keer op keer vernedert. Toch slagen de medestanders van Dante er in hem te verlossen. Van diep onder de grond gaat hij aan de slag om zijn wraak te kunnen uitvoeren. Maar dan ontdekt hij dat Raven – het meisje dat hij als zijn jongere zusje beschouwt dat hij in de steek heeft gelaten – nog leeft. Dante wil nu alles op alles zetten om haar te redden.

Dit is het vierde deel uit de reeks ‘Slaves’. Dit deel dat vanuit het standpunt van Dante wordt verteld, verloopt gelijktijdig met het derde deel dat vanuit het standpunt van Raven wordt verteld die zich in het ‘Reservaat’ bevindt, op duizend kilometer van Dante. Letterlijk vanuit de ondergrond tracht Dante een manier te vinden om Raven te redden. Maar machtige Genoten en Vrijen steken stokken in de wielen waardoor Dante en zijn medestanders alles uit de kast moeten halen om hun doel te bereiken. De personages zijn gekend vanuit de vorige delen en ook de structuur van de maatschappij waarin ze leven is gekend. Het is dan ook niet mogelijk om dit deel apart van de andere te lezen.
Ook nu zijn er weer erg korte stukjes die telkens een nieuw hoofdstuk voorafgaan met enkele zinnetjes of soms zelfs maar enkele woorden. Zij maken de lezer de handelswijze duidelijk van een ander belangrijk personage en haar reacties op de gebeurtenissen.
Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in een bijzonder snel tempo op zodat de lezer geboeid blijft.
Het verhaal eindigt op een cliffhanger en zal uiteraard worden vervolgd.
Spannende ontspannende lectuur voor een heel lange tijd leesplezier.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Borgermans   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Slaves

Jaartal
2018

ISBN
9789044834314

Aantal pagina's
551

Prijs
€24,95