Slaves – Dante, deel 1

aanrader Coverafbeelding van: Slaves – Dante, deel 1

Trefwoord(en)
toekomst
slavernij
macht
overleven

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Trasherpiloot Dante komt onverwacht terug van een kamikazevlucht naar de ruimte. In plaats van beloond te worden, krijgt hij een aartsmoeilijke opdracht die hem keer op keer in gevaar brengt. Hij staat er bijna alleen voor en moet infiltreren in hogere standen om informatie te verzamelen over de moord op een machtige Genoot van Klasse A. Hij steekt zijn neus in een wespennest en dat komt hem duur te staan.

Dit toekomstverhaal dat zich afspeelt in 2558 schetst een weinig gelukkige maatschappij waarbij de machtigen in overvloed leven ten koste van ontelbare anderen die in slavernij of armoede leven. Het gegeven is gekend van het eerste verhaal uit deze reeks, ‘Raven 1’, en speelt korte tijd daarna. Dezelfde personages worden er opgevoerd, aangevuld met nog enkele anderen. Het verhaal kan zich zeker meten met andere reeksen of trilogieën die zich in de toekomst in een dystopische maatschappij afspelen. Het personage van Dante, die eigenlijk een veroordeelde slaaf is, klimt stilaan op in de maatschappij door zijn onderzoek, met manipulatie, intrige en chantage. Hij ontdekt meer dan goed voor hem is en dat wordt door die machtige Genoten niet in dank afgenomen. Daarnaast aast hij op wraak op de persoon die hem ter dood heeft laten veroordelen.
Ook nu zijn er weer erg korte stukjes die telkens een nieuw hoofdstuk voorafgaan met enkele zinnetjes of soms zelfs maar enkele woorden. Zij maken de lezer de handelswijze duidelijk van een ander belangrijk personage en zijn of haar reacties op de gebeurtenissen. Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in een bijzonder snel tempo op zodat de lezer geboeid blijft. Het verhaal is een afgerond geheel maar het wordt uiteraard vervolgd.
Spannende ontspannende lectuur voor een hele tijd leesplezier. Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - januari 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Borgermans   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Slaves

Jaartal
2017

ISBN
9789044831214

Aantal pagina's
511

Prijs
€23,95