Dagboek van een vlogger

Coverafbeelding van: Dagboek van een vlogger

Trefwoord(en)
sociale media
vriendschap
middelbare school

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Olivia denkt dat ze met een vlog veel geld kan verdienen en gratis spullen kan krijgen. Maar zelf heeft ze geen uitstraling, vindt ze. Dus huurt ze een populair meisje van haar school in om haar te spelen. Haar plan lijkt te lukken. Ze krijgt heel wat volgers. Om haar vlog ‘spannend’ te houden moet ze telkens nieuwe dingen verzinnen. Maar loopt dat wel goed af?

Dit verhaal speelt helemaal in op de nieuwe sociale media en waar jonge tieners mee bezig zijn. Het verhaal is een combinatie van het dagboek dat Olivia bijhoudt over haar vlogperikelen en de reacties van volgers op de video’s en berichten die ze online plaatst. Een aantal schetsmatige zwart-wit lijnillustraties verluchtigen het boek.
Een typisch meisjesboek met erg weinig diepgang. De onderlinge relaties tussen de meisjes en de vlogbelevenissen komen uitgebreid aan bod. Van spanning is er echter weinig sprake. Het is voorspelbaar dat het fout zou lopen en dat is dan ook het enige dat de lezer doet verder lezen. Hoe lost ze het uiteindelijk op? Waarbij het gezegde ‘Eerlijk duurt het langst’ als boodschap wordt meegegeven.
Door de schrijfletter van het dagboek en de breed uitgewerkte vlogreacties – die telkens in een grijze kader staan – leest het geheel vlot.
Vakantielectuur voor jonge meisjes, niet meer dan dat.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Tim Collins

Illustrator
Katie Abey

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2017

ISBN
9789021677248

Aantal pagina's
216

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Vlogger Diaries, Confessions of an Online Sensation

Vertaler(s)
Marie Lotte Hagen