Dag Sinterklaas – het grote voorleesboek

Coverafbeelding van: Dag Sinterklaas – het grote voorleesboek

Trefwoord(en)
Sinterklaas
verhalenbundel
fantasie
humor

Genre
voorleesboek

Vanaf
4 jaar

Deze verhalenbundel bevat 10 verhalen over Sinterklaas en zijn gezelschap. De auteur baseerde zich op de originele verhalen van Hugo Matthysen die hij schreef voor de alom geprezen televisieserie ‘Dag Sinterklaas’.
Waarom de Sint de stoomboot verkiest boven een raket of een trein of een brandweerwagen, over een rat in het kompas van de boot, over de keukenprinsessen Conchita en Palomita en de lekkende keukenkraan, over Kneta Knieschijf die de Sint verwent en verzorgt, over Ramon en Slechtweervandaag, over een dief op het dak, over schaken met de gekke professor, over Sint die ooit – lang geleden – verliefd was op Zarzuela, en over zoveel meer.
De verhalen verschenen reeds eerder in gelijkaardige verhalenbundels over Sinterklaas: ‘Voorleesboek’ in 2019 en ‘Voorleesboek 2’ in 2020.
Het zijn stuk voor stuk uitgebreide voorleesverhalen waarmee je de tijd naar de komst van Sinterklaas kan verzachten. Bij het boek hoort dan ook een grote poster waarop je gedurende 14 nachtjes het wachten kan afvinken.
Een bundel, met veel humor geïllustreerd door Mark Borgions. Zijn kleurrijke illustraties balanceren voortdurend tussen realiteit en fantasie. Heerlijk voor het jonge doelpubliek om zo de personages tot leven te zien komen in de sfeervolle decors.
En nu… Aftellen maar…

Eric Vanthillo - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Lise Lambert
Hugo Matthysen

Illustrator
Mark Borgions   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401480710

Aantal pagina's
89

Prijs
€18,99