Dag, Ot!

Coverafbeelding van: Dag, Ot!

Trefwoord(en)
ruimtereizen
avontuur
robots
dieren

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Ot is een kleine robot. Op een dag vertrekt hij met een raket van zijn planeet, waar allemaal robots leven. Er is veel te zien in de ruimte maar plots is zijn brandstof op. Hij valt en komt op aarde terecht. Daar wordt hij achterna gezeten door een neushoorn die hem de lucht in zwiert. Hij komt in een boom terecht waar de apen Flip en Flop zitten. Flip is net een schilderij aan het maken van Flop maar ze vallen met drie uit de boom. Wat een mop.

Ot is een vrolijke, kleine robot die helemaal alleen de ruimte intrekt. En zo op aarde belandt. Zijn eerste ontmoeting met een dier is niet zo aangenaam, gelukkig belandt hij daarna bij de vrolijke apen Flip en Flop. Die kennismaking is het einde van dit boek, maar ook de aanzet voor verdere avonturen van Ot.
De tekst is eenvoudig (AVI 2 / M3) en in grote letters. Ideaal om startende lezers zin te doen krijgen om het hele boek te lezen. De illustraties zijn vrolijk en zeer expressief. De illustrator slaagt er prachtig in om de kleine robot herkenbare gezichtsuitdrukkingen te geven. Het maakt Ot een levendig en interessant personage. Een boeiende start van een nieuwe reeks voor beginnende lezers.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
David Milgrim   

Illustrator
David Milgrim   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Reeks
Lees vlot met Ot

Jaartal
2020

ISBN
9789462915312

Aantal pagina's
32

Prijs
€9,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
See Otto

Vertaler(s)
Elly Simoens