Dag Jan

aanrader Coverafbeelding van: Dag Jan

Trefwoord(en)
kunst
schilderen
dromen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Jan Van Eyck zit in het eerste middelbaar en brengt elke woensdagnamiddag door bij zijn opa. Daar ontdekt hij op een dag een vreemde studiekamer van zijn opa waarin allerhande materiaal te zien is over een schilder en een gestolen schilderij. Het blijkt om de wereldberoemde Jan Van Eyck te gaan, die ook nog eens een verre voorvader van Jan is. Jan wordt volledig gefascineerd door deze schilder en krijgt ook erg realistische dromen waarin hij zelf de schilder is. Hij kan enkel bij zijn opa terecht met zijn verhaal, de rest van zijn gezin zou hem niet geloven. En zijn opa heeft een plan met Jan.

2020 is het jaar van Jan Van Eyck. In dit bijzonder verzorgd uitgegeven boek in groot formaat krijgt de lezer op een verhalende manier informatie over deze schilder. De opa van Jan vertelt een aantal zaken en doorheen de dromen van Jan worden nog andere dingen over Jan Van Eyck belicht.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Jan, in de ik-vorm. De lezer kijkt dus mee door de ogen van Jan naar de wereld en zit mee in de dromen die Jan heeft. Het verhaal leest gemakkelijk en is in een hedendaagse stijl geschreven.
De tekst staat afwisselend in één grote tekstblok of in twee kolommen op bladzijden van verschillende kleuren. Soms is een zin in een andere kleur gezet of in een andere kleur én grotere letter. De reden daarvoor wordt niet uitgelegd.
De opgenomen afbeeldingen van schilderijen hebben een hoge kwaliteit en zijn zeer duidelijk waarbij er ook details vergroot worden uitgelicht. Een aantal lijnillustraties visualiseren een element uit het verhaal.
Een bijzonder leerrijk verhaal dat op een duidelijke en aangename manier informatie over Jan Van Eyck en zijn schilderijen geeft.
Een aanrader voor jong en minder jong!

Pol Van Damme - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Gille De Bruycker

Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts   


Jaartal
2020

ISBN
9789463930741

Aantal pagina's
48

Prijs
€19,99