Dag Beer

Coverafbeelding van: Dag Beer

Trefwoord(en)
afscheid
missen
rouwen
vriendschap
troosten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Beer is dood. Zijn vrienden Bever en Mol kunnen het nauwelijks geloven dat Beer er niet meer is. Ze troosten elkaar en denken de hele zomer lang nog aan Beer. Tijdens de winter praten ze over Beer, ze lachen en huilen om hem. En ze halen herinneringen op. In de lente trekken ze naar de boomhut die Beer aan het bouwen was. Ze willen die verder afwerken en krijgen hulp van veel dieren uit het bos. Zo leeft Beer verder.

Afscheid nemen is lastig. De dieren in dit boek hebben het erg moeilijk, ze missen Beer heel erg. Ze blijven een hele tijd rouwen, tot ze Beers boomhut verder willen afwerken. Dat geeft hen een doel en ook voldoening. Zo blijft Beer in hun herinneringen, voor altijd.
De emoties van de dieren rond de dood van Beer zijn zeer herkenbaar, ook voor jonge kleuters. Dat de dieren daarna het levenswerk van Beer verderzetten, biedt hoop naar de toekomst. Het verloop van dit verhaal biedt troost, op een sfeervolle manier. Niet alleen door de tekst, maar ook door de emotievolle illustraties.
Een warm en sfeervol verhaal over afscheid nemen en iemand missen.

Mik Ghys - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jane Chapman

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2022

ISBN
9789048320172

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Goodbye Bear

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal