Daar zit een luchtje aan – De avonturen van Steef Superscheet, deel 1

Coverafbeelding van: Daar zit een luchtje aan – De avonturen van Steef Superscheet, deel 1

Trefwoord(en)
humor
vriendschap
scheten
pesten

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Steef mag van zijn ouders sommige zaken nooit eten. Ook al weet hij niet waarom, dat hebben ze hem nooit gezegd. Wanneer hij op een dag per ongeluk marsepein eet, wat hij eigenlijk niet mag, krijgt hij last van zijn darmen. Door de scheten die hij daarna laat, vallen zijn tante en vriend Bobby in slaap. Dat maakt Steef erg nieuwsgierig. Zou dat zo zijn met alle dingen die hij niet mag eten? Samen met Bobby start hij een onderzoek. Ze krijgen ook nog hulp van hun klasgenootje Sterre. Ze ontdekken dat Steefs scheten voor heel wat verrassingen kunnen zorgen. Erg handig als je op school met een pestkop te maken hebt…

Dit grappige verhaal zit boordevol borrelende darmen en gevaarlijke dampen. Steefs scheten zorgen steeds opnieuw voor een verrassing. Daardoor belandt hij in heel wat hilarische situaties.
De tekst leest vlot, er zit dan ook heel wat vaart in dit verhaal. Er duikt een nieuwe vriendschap op en er wordt afgerekend met een vervelende pestkop. Allemaal dankzij Steefs scheten. En dit is nog maar een begin, want Steef heeft nog lang niet alle verboden groenten, fruit en snoep getest.
Grappige, cartoonachtige illustraties begeleiden Steefs belevenissen.
Een grappig en fantasievol schetenverhaal dat je verbeelding aan het werk zet.

Mik Ghys - juni 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Nina George
Jens Kramer   

Illustrator
Horst Hellmeier

Uitgeverij
Witte Leeuw   


Reeks
De avonturen van Steef Superscheet

Jaartal
2023

ISBN
9789493236585

Aantal pagina's
191

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Stinknormal ist anders

Vertaler(s)
Merel Leene