Daar is Bronto!

Coverafbeelding van: Daar is Bronto!

Trefwoord(en)
dinosaurussen
school
vluchtelingen

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Bronto is een nieuwe leerling in de Dino Klas. Enkele klasgenoten lachen hem uit omdat hij zo’n bruin vel heeft en dat maakt hem droevig. De juf vertelt dan dat Bronto en zijn familie gevlucht zijn omdat er een vulkaan uitbarstte. Ze zijn al hun spullen kwijt. Alle dino’s zijn nu stil, ze hebben spijt van hun opmerkingen. Wanneer de juf dan beslist dat de hele klas muziek gaat maken, leeft Bronto op. Hij vraagt de gitaar van de juf en speelt prachtige muziek. Iedereen doet mee. Wanneer de dino’s hem daarna feliciteren met zijn talent, kan hij eindelijk lachen.

In deze reeks over de Dino Klas staat telkens een bepaalde dinosaurussoort centraal. Hier is dat Bronto, de brontosaurus. En er wordt ook telkens een bepaald gevoel behandeld, in dit geval vooroordelen en aanvaarding. Dat thema wordt op een herkenbare manier aangebracht. Bronto en zijn familie zijn vluchtelingen. De eerste vooroordelen worden snel ontkracht door het verhaal van hun vlucht. En wanneer er samen muziek gemaakt wordt, heeft Bronto een talent, dat erg opvallend is. Wat helpt voor zijn integratie.
De tekst is vlot en bevat veel dialogen. Die zijn telkens voorzien van kleine illustraties zodat de lezer weet wie er aan het woord is. Het verhaal wordt verteld in eenvoudige zinnen, met AVI 4 / M4 niveau. De illustraties zijn speels en wie de reeks kent herkent enkele klasgenoten van Bronto. Na het verhaal krijgt de lezer nog wat weetjes over brontosaurussen en een spelletje waarbij lezers instrumenten moeten herkennen en aanduiden op een tekening.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Pierre Gemme   

Illustrator
Jess Pauwels   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Reeks
Dino Klas

Jaartal
2020

ISBN
9789059247376

Aantal pagina's
36

Prijs
€8,50


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Bronto est nouveau

Vertaler(s)
Inge Bergh