Daantje durft alles

Coverafbeelding van: Daantje durft alles

Trefwoord(en)
grenzen
opkomen voor jezelf
kleuters

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Daantje trekt vandaag haar superheldencape aan naar school want het is Durfal Dinsdag. Best wel spannend zo’n Durfal Dinsdag maar Daantje weet dat nee zeggen ook heel dapper is. Als je bang bent of als iemand iets doet dat je niet wil bijvoorbeeld. Nee zeggen is superstoer!

Daantje durft alles is een sprankelend fris boek dat over een heel speciaal stoer meisje gaat: een stoer meisje dat nee durft te zeggen. Doorheen het boek komen er een aantal handige slogans langs. Denk daarbij aan: ‘Jouw lichaam is van jou en jij bepaalt wie er aan mag zitten.’ en ‘Ik ben sterk. Ik ben dapper. Ik ben geliefd.’ Simpele zinnen, die misschien een tikkeltje cheesy aanvoelen maar wel een wereld van verschil kunnen maken in het leven van een kleuter die de wereld aan het ontdekken is. Je mag ervan uit gaan dat je kind na een aantal keren het verhaal gehoord te hebben deze zinnen zelf ook gaat herhalen. Een kind in vertrouwen laten opgroeien is niet eenvoudig en dan is het fijn om een boek als Daantje durft alles achter de hand te hebben. Het verhaal is eenvoudig, net als de illustraties, maar wel heel betekenisvol. Je kind leert zo, onbewust, dat nee zeggen heel belangrijk en juist dapper is. Wil je je kind toch net iets actiever betrekken bij het leerproces van je eigen grenzen durven aangeven, dan kan je achteraan in het boek tips en vragen vinden om mee aan de slag te gaan. Je kan dus helemaal zelf beslissen hoe actief je het boek wil gebruiken: van een leuk voorleesmoment tot een interessant leermoment.
Daantje durft alles is langs de ene kant een heel gewoon luchtig prentenboek en anderzijds de perfecte springplank naar een belangrijk moment in de ontwikkeling van je kind.

Mathilde Lemm - april 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Eline Hoogenboom

Illustrator
Anne Sara Schenk – Verloop

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Jaartal
2023

ISBN
9789026625992

Aantal pagina's
26

Prijs
€15,99