Daantje Dirigentje en een hoorn met een verhaal

Coverafbeelding van: Daantje Dirigentje en een hoorn met een verhaal

Trefwoord(en)
muziek
instrumenten
verkoudheid

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Daantje Dirigentje is verkouden. Eerst denkt ze dat ze daardoor Hoorn niet kan horen, maar er is toch iets anders aan de hand. Hoorn blaast en blaast maar er komt geen geluid uit. Daantje probeert Hoorn te poetsen, maar het helpt niet. De andere instrumenten bedenken oplossingen zoals terug naar school gaan of op vakantie naar zee gaan, maar Daantje denkt dat dat geen oplossing is. Dus gaan ze naar een keel-, neus-, Hoornarts. Die weet vast wel raad. En ja…

Daantje Dirigentje houdt van alle instrumenten. In dit verhaal krijgen we haar belevenissen met Hoorn te zien. Hij maakt geen geluid meer en dat is natuurlijk een probleem.
De tekst heeft een prettig ritme, met hier en daar wat rijm. Dat geeft een muzikale sfeer aan het verhaal. De illustraties strekken zich uit over twee pagina’s, zodat de zoektocht naar het probleem van Hoorn veel ruimte krijgt. De tekst krijgt zijn plekje in of naast de illustratie en maakt het geheel levendig.
Omdat dit verhaal draait om muziek en instrumenten vind je achteraan in het boek een QR-code waarmee je kan luisteren naar twaalf slaapliedjes, gespeeld door musici van het Concertgebouworkest uit Nederland. Een fijne muzikale afsluiter.

Mik Ghys - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Erik van Os   
Elle van Lieshout   

Illustrator
Emanuel Wiemans   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2023

ISBN
9789047632948

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,99