Ctrl-A

Robin lijkt een normale middelbare schooljongen. Hij heeft een vriendinnetje Elin en een beste vriend Appie. Maar een jonge leerkracht lijkt achter de façade van Robin iets te vermoeden. Ze wordt er echter niet in gesteund door haar collega’s. Als ze Elin vraagt of die iets heeft gemerkt, gaat die anders tegen Robin aankijken. Robin wil koste wat kost zijn ware aard verborgen houden. En daarvoor zijn alle middelen goed.

Dit beklemmende verhaal heeft een bijzonder hoofdpersonage. Meestal is het hoofdpersonage degene die ergens een probleem ervaart, meemaakt of ziet en dat tot een goed einde wil brengen. Hier is het hoofdpersonage iemand die destructief is en dat ten allen prijze wil verborgen houden.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van drie personages: Robin, Appie en de jonge leerkracht. Telkens in de ik-vorm. De lezer kijkt dus afwisselend door de ogen van die personages mee naar de gebeurtenissen. Hij/zij weet dus meer dan de personages afzonderlijk. De lezer komt er ook achter wat er schuilt achter het gedrag van Robin. Enkele cursieve stukjes in het begin, ergens halverwege en op het einde van het verhaal geven de lezer nog meer inzicht in het hoofd van Robin.
De personages zijn levensecht beschreven en de gebeurtenissen komen realistisch over.
Dit verhaal in kort bestek past in een hele reeks eerder korte verhalen (minder dan honderd bladzijden) die ‘young adults’ die niet graag lezen een spannend en beklijvend verhaal voorschotelen.
Een kippenvel-verhaal over een jongen met een psychisch probleem dat uit de hand loopt.

Pol Van Damme - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Juultje van den Nieuwenhof

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2021

ISBN
9789020609646

Aantal pagina's
98

Prijs
€8,95