Cristóbal Balenciaga

Coverafbeelding van: Cristóbal Balenciaga

Trefwoord(en)
mode
biografieën
dromen
passie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Meesterlijk zwart – uit het oeuvre van couturier Cristobal Balanciaga’ in het Kunstmuseum Den Haag van 24/09/2022 tot en met 05/03/2023 verscheen dit prentenboek over zijn leven en zijn passie.
Het chronologische verhaal vertelt hoe Cristobal opgroeit in het Spaanse vissersdorpje Getaria, waar hij met zijn moeder, die naaister was, de deftige dames in het dorp bezocht. Daar droomde hij weg bij al die mooie jurken. Zeker bij de marquesa uit Madrid keek hij altijd zijn ogen uit. Hij bestudeerde in detail haar prachtige jurken uit het verre Parijs. En toen hij amper twaalf was, mocht hij al een jurk voor haar maken. Toen startte zijn grote droom: de beste couturier ter wereld worden. En zijn droom kwam uit, door hard te werken zonder toegevingen of compromissen. Hij verwerkte zijn Spaanse invloeden in de vele jurken die hij ontwierp en bedacht opvallende vormen die eigenzinnig en tegendraads waren. Zijn onophoudelijke drang naar perfectie werd opgemerkt door de hele wereld. Hij maakte jurken als beeldhouwwerken en deed dat liefst in het zwart, want daarin kwamen de silhouetten het best tot hun recht. Zelfs zijn ultieme wens – een jurk met maar één naad – werd waarheid. Hij was duidelijk de meester van de haute couture.
Met sfeervolle, heldere prenten en een beknopte tekst wordt het levensverhaal van de bekende couturier uit de doeken gedaan op een vlotte wijze die toegankelijk is voor jonge kinderen. Tegelijkertijd overstijgt dit verhaal de anekdote en lees je er ook een verhaal in over passie en over je dromen vervullen. Een knappe boodschap die velen zal boeien.

Eric Vanthillo - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Sanne te Loo   

Illustrator
Sanne te Loo   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2022

ISBN
9789025883638

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99