Compost

Coverafbeelding van: Compost

Trefwoord(en)
natuur
tuinieren

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een korte inleiding wordt verduidelijkt wat compost en grond eigenlijk is, welke organismen helpen om afval in compost om te zetten, hoe je aan het werk moet om compost te maken en wie en wat je daarbij kan helpen.
Een identiteitskaart over wormen, een soort ganzenbord met wormen en een aantal stickers zijn eveneens in het boek opgenomen. Een index en dankbetuiging sluiten het boek af.

Dit kleine informatieve boek geeft de jonge lezer een kijk op iets wat zich overal om ons heen afspeelt: het afbreken van organisch materiaal dat wordt omgezet naar voedsel voor planten. De bladzijden zijn kleurrijk en grappig uitgewerkt met heel wat wormenhumor om de teksten heen.
De lezer krijgt uitleg over de soorten grond, de soorten wormen die belangrijk zijn voor het composteren, de manier van composteren of wat je nog met compost kan doen.
De teksten zijn in een eenvoudige taal geschreven en gemakkelijk verstaanbaar zodat het voor de jonge lezer heel duidelijk wordt wat de bedoeling is van het composteren. Soms wordt daarvoor ook nog een visuele ondersteuning gegeven met een tekening of schema.
Het boek is met een erg stevige kaft in elkaar gezet en twee schroefjes houden de dikke pagina’s bij elkaar. Het kan dus tegen een stootje. Maar daardoor blijft het boek moeilijk (niet) openliggen. Dat is wel onhandig als de enthousiaste composteerder in de tuin aan de slag wil. Dan komt hij/zij handen tekort.
Leuk en duidelijk boekje voor iedereen die aan het composteren wil gaan.

Pol Van Damme - mei 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Ben Raskin   

Uitgeverij
Christofoor   


Jaartal
2016

ISBN
9789060386392

Aantal pagina's
48

Prijs
€16,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Compost

Vertaler(s)
Katja Kaiser