Comedy Queen

Coverafbeelding van: Comedy Queen

Trefwoord(en)
humor
rouwen
rouwverwerking
vaders

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Sasha is nog maar twaalf jaar en moet toch al zonder moeder door het leven. Haar vader doet zijn best maar hij huilt stiekem onder de douche. Sasha belooft zichzelf dat zij het leven wel zal aankunnen en maakt daarom een lijst met zeven overlevingsregels. De laatste is de belangrijkste: word Comedy Queen. Want wat werkt er beter tegen verdriet dan lachen?

De Zweedse auteur Jenny Jägerfeld heeft al verschillende kinder- en jeugdboeken én prijzen op haar naam staan. Met Comedy Queen weet ze een gevoelige snaar te raken. Sasha’s lijst van overlevingsregels lijkt misschien een onschuldige manier om met verdriet om te gaan maar als je stilstaat bij wat het twaalfjarige meisje heeft opgeschreven ‘Probeer niet te zorgen voor iets wat leeft’ of ‘Denk niet teveel’, breekt je hart. Dankzij de humor in het verhaal en de aangename schrijfstijl zorgt Jägerfeld er toch voor dat het boek nooit te zwaar wordt. Net als Sasha lijkt ze er in te geloven dat humor het beste medicijn is.
Comedy Queen is een hartverwarmend boek vol humor over hoe een twaalfjarig meisje haar uiterste best doet om haar vader weer te laten lachen.

Mathilde Lemm - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jenny Jägerfeld

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2019

ISBN
9789021679723

Aantal pagina's
194

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Comedy Queen

Vertaler(s)
Bernadette Custers