Cleo & Bast. De krankzinnige kunstroof

Coverafbeelding van: Cleo & Bast. De krankzinnige kunstroof

Trefwoord(en)
dieren
mode
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De katten Cleo en Bast hebben een luxueus leven in een Parijs vijfsterrenhotel. Ze worden aanbeden door de deftige bezoekers van het hotel en ook het personeel behandelt hen stijlvol. Wanneer in het nabijgelegen Louvre een schilderij gestolen wordt, is Madame, de eigenaresse van het hotel, erg verontwaardigd. Ze start op eigen houtje een onderzoek en schakelt de twee katten in. Zo belanden ze op een nacht samen in het Louvre, waar ze een belangrijke ontdekking doen. Maar kunnen ze helpen om de dief te betrappen?

Het luxueuze leventje van de twee katten wordt uitgebreid beschreven. Net als het dagelijks leven in het hotel, de uitzonderlijke bezoekers en hun buitensporige eisen. Voor het verhaal begint krijgt de lezer een voorstelling van de belangrijkste personages. Daarna start het verhaal, waarbij eerst de twee katten elk hun relatie met elkaar uit de doeken doen, en hun activiteiten in het hotel. Vanaf het moment dat Madame zich moeit met het gebeuren, begint de echte actie. Ook al is het raar dat de dief na een geslaagde diefstal zo snel opnieuw zou inbreken in hetzelfde Louvre.
De auteur heeft een uitzonderlijk goede kijk op het doen en laten in zo’n vijfsterrenhotel. Ze beschrijft tot in de kleinste details wat het personeel allemaal moet doen om de hotelgasten tevreden te houden en het gedrag van de veeleisende gasten. Daarvoor gebruikt ze haar eigen ervaringen en haar kennis over de modewereld.
De illustraties sluiten perfect aan bij die stijlvolle wereld. Fijne, gedetailleerde illustraties tonen allemaal superslanke personages die zich elegant door dit avontuur bewegen. Zo krijg je een stijlvol detectiveverhaal met twee katten in de hoofdrol.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
May-Britt Mobach

Illustrator
Sonia Menti

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2020

ISBN
9789048851072

Aantal pagina's
98

Prijs
€17,99