Cirkel

Coverafbeelding van: Cirkel

Trefwoord(en)
vormen
vriendschap
donker
angsten
spelen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Na ‘Driehoek’ (2017) en ‘Vierkant’ (2018) is er nu ‘Cirkel’.
Dezelfde inventieve makers en hetzelfde verzorgde en originele concept.
Cirkel woont bij de waterval. Op een dag speelde hij met Driehoek en Vierkant verstoppertje. Er was slechts één duidelijke regel: niemand mocht zich achter de waterval verstoppen, want daar was het donker. Maar Driehoek was niet bang in het donker en natuurlijk, hij deed wat niet mocht. Cirkel zuchtte en ging hem zoeken. Hoe dieper hij in de grot ging, hoe donkerder het werd. Tot hij geen steek meer voor ogen kon zien. Toen zag hij eindelijk een ander paar ogen blinken in de duisternis. Maar toen…

Dit eenvoudige en herkenbare verhaal is uiterst gedetailleerd uitgewerkt waardoor de spanning en de angst voelbaar zijn. Met korte zinnetjes stuwt het verhaal zich voort naar een verrassende climax. De donkere prenten die onheilspellend ogen, versterken deze spanning. De buitenopnames daarentegen ogen rustig, de natuur doet er zijn werk in mooie aardetinten.
Het geheel is, net als de andere boeken, zeer verzorgd uitgegeven. De dikke kaft in stevig karton met de afgeronde hoeken en de crèmekleurige pagina’s met licht afstandelijke prenten zuigen je aandacht op. De hoogst eenvoudige personages (een vorm met oogjes en wat stokjes als benen en armen) stralen toch een duidelijke expressie uit. Bijzonder origineel hoe de illustrator erin slaagt om deze eenvoudige vormen te doen leven. En tegelijkertijd creëert dit ook een humoristische laag in het geheel.
Knap!
Laat de vierde vorm maar aantreden…

Eric Vanthillo - juli 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Mac Barnett   

Illustrator
Jon Klassen   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025770730

Aantal pagina's
48

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Circle

Vertaler(s)
J.H. Gever