Circusnacht

aanrader Coverafbeelding van: Circusnacht

Trefwoord(en)
circus
wensen
dromen
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Het hoofdpersonage van dit verhaal, een ondernemend meisje, kan de slaap niet vatten en ‘speelt circus’ met de hond. Als later de hond verdwenen is, wil zij met haar knuffels dezelfde attracties herhalen, maar die blijken niet mee te willen werken. Eindelijk valt zij in een diepe slaap en gebeurt er iets onverwachts, iets groots… De clown van de poster komt uit zijn tekenvlak en neemt het meisje mee naar het echte circus. Daar beleeft zij de nacht van haar leven. De lappenpop hoelahoept zwierig en blij, het paard neemt haar mee op zijn rug, de olifant jongleert met de bal, de pop balanceert gevaarlijk op het hoge touw, enzovoort enzoverder. Tot het ochtendgloren verschijnt en de clown het meisje weer veilig thuis brengt. Als zij wakker wordt is haar kamer nog hetzelfde en liggen alle knuffels er onaangeroerd bij. Hoewel…

Met dit imponerende, tekstloze prentenboek vervult De Leeuw de wensdroom van velen: de held te mogen zijn van het circus tussen alle artiesten.
Hij tekent en schildert met veel zwier en kleur een wereld bij elkaar die je opslorpt en je eigen verbeelding meer dan prikkelt. Het nachtelijke blauw, het feestelijke rood, het warme geel, … Elke prent opnieuw word je verrast door sferen die je niet loslaten. Zonder één woord wordt hier duidelijk een verhaal verteld door paginagrote prenten af te wisselen met kleine stripachtige prenten waarmee tijd en chronologie zorgvuldig opgebouwd worden.
De basissituatie en alle personages zijn erg herkenbaar, wat de betrokkenheid en het plezier van het doelpubliek verhoogt.
Als extra krijg je bij dit boek de poster met daarop de clown. Zodat… wie weet… ooit op een nacht in je eigen kamer…

Met zijn vorig werk toonde De Leeuw zich steeds van zijn beste kant en werd hij reeds verschillende keren bekroond en gelauwerd. Ook deze keer slaagt hij erin om zijn publiek te verrassen doordat hij zichzelf weer uitdaagt om nieuwe wegen te bewandelen.
Het grote formaat (275×335), de kleurenpracht, het herkenbare verhaal, … Het geheel is een aanrader van formaat!

Bekroond met het Gulden palet 2017.

Eric Vanthillo - september 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Mattias De Leeuw   

Illustrator
Mattias De Leeuw   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2016

ISBN
9789401435628

Aantal pagina's
40

Prijs
€19,99