Circus op stelten – De keukenprins van Mocano, deel 5

Coverafbeelding van: Circus op stelten – De keukenprins van Mocano, deel 5

Trefwoord(en)
circus
familie
humor

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Max woont bij zijn tante die kok is in een gevangenis. Zijn vader is de prins van Mocano en zijn moeder is ontdekkingsreizigster. Daardoor groeit Max op in de keuken van de gevangenis, waar hij vriendschap heeft gesloten met Trixie, de dochter van de gevangenisdirecteur. Tot zijn grote verbazing duikt er plots een oom op, een broer van Max’ moeder. Oom Antonio wil Max laten kennismaken met zijn tot nu toe onbekende familie. Samen gaan ze op bezoek bij Belinda, een verre nicht van Antonio en Max. Zij heeft een circus, wat onmiddellijk tot Max’ verbeelding spreekt. Maar dat valt erg tegen. De circustent zit vol gaten en scheuren, de woonwagens zien er slecht uit en er zijn geen artiesten te zien. Volgens Belinda rust er een vloek op het circus. Maar daar gelooft Max niets van. Samen met Trixie bedenkt hij een plan om het circus weer in gang te krijgen. Wanneer blijkt dat er toch iets meer aan de hand is, rekent Max definitief af met de zogenaamde vloek.

Opnieuw kan de lezer samen met Max een vrolijk avontuur beleven. Want Max zit steeds vol ideeën en houdt van actie. Net als Trixie, zijn onafscheidelijke vriendin. De onverwachte oom zorgt hier van bij het begin voor heel wat verwachtingen. Want niets is zo fantasieprikkelend als familie hebben in een circus. De verschillende artiesten spreken ook erg tot de verbeelding: de lange mannen, Jolanda met de glazen bol en vooral Belinda met de trillende billen. Alle personages worden raak getypeerd en komen tot leven in je verbeelding. Gaandeweg stijgt de spanning in het verhaal, want er gebeuren geheimzinnige en onverwachte dingen.
De vlotte stijl en de humor zorgen voor veel leesplezier, net als in de vorige boeken over Max. De grappige illustraties sluiten mooi aan bij de sfeer van het verhaal.
Een heerlijk boek voor alle fans van Max maar zeker ook voor al wie deze jonge, avontuurlijke en toch wat verlegen held wil leren kennen.

Winnaar van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2021.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Mathilda Masters   

Illustrator
Georgien Overwater   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
De keukenprins van Mocano

Jaartal
2019

ISBN
9789401456647

Aantal pagina's
234

Prijs
€15,99