Circus Luna

Coverafbeelding van: Circus Luna

Trefwoord(en)
slapen
dromen
circus
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Luna moet gaan slapen. Maar ze is nog niet moe. Gelukkig is er de lieve maan die haar uit haar bed plukt en haar meeneemt naar het circus. Daar start meteen de grote ‘Circus Luna’ – show. Na de clowns en de olifanten is het de eer aan de ster van de avond: Luna! Zij balanceert, is niet bang van brullende leeuwen, weet zich droog te houden bij de spetterende clown, klimt bovenop een stapel stoelen en is het sterkste meisje van het hele circus.
Maar dan… is ze een beetje moe… en vliegt ze… waar naartoe?…

De auteur en tevens illustrator van dit prentenboek vol heerlijke fantasie leeft zich uit in ongebreidelde ideeën en sprankelende kleurenpracht. Als in een droomwereld reis je mee doorheen het ganse verhaal waarin associatief de magie van het circus wordt opgeroepen. De prenten in zachte kleuren kloppen perfect bij dit magisch-realistische verhaal. De vele acties en details doen het geheel wervelen. Je identificeert je moeiteloos met het hoofdpersonage met een meer dan herkenbaar ‘Wishfull-Thinking’-gehalte.
De summiere tekst laat zich vlot voorlezen. Vaak zijn het levendige verklankingen die de actie op de prent versterken. Verklankingen die alle kinderen met plezier zullen mee scanderen. Zo is dit boek niet alleen visueel een gegeerd verhaal, maar ook auditief en klankmatig.
Een origineel prentenboek dat met gemak jong en oud bekoren zal. Zeker net voor het slapen gaan…

Eric Vanthillo - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Nelleke Verhoeff

Illustrator
Nelleke Verhoeff

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2019

ISBN
9789462914223

Aantal pagina's
34

Prijs
€15,95