Circus Fantastini

Coverafbeelding van: Circus Fantastini

Trefwoord(en)
toneel
circus
vriendschap
ruzie
wedstrijden

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Zwijsen, gerenommeerd uitgever van educatieve uitgaven, lesmethodes en meer, ontwikkelde ook deze serie ‘Toneellezen’ waarbij kinderen samen luidop een verhaal lezen in rol. De tekst bestaat dus telkens vooral uit levendige dialogen.
Elk boek uit deze reeks is geschreven voor twee lezers die alle rollen op zich nemen. Expressie en inleving zijn hierbij belangrijk, waardoor het leesplezier en het lezen met intonatie bevorderd worden. Alle parameters van het spreken komen bij het luidop lezen aan bod, wat voor heel wat animo zorgt.
De verhalen zijn telkens vanuit een ik-personage geschreven. Bij het begin wordt dit personage voorgesteld en geeft deze nog wat tips mee hoe je dit verhaal best leest en waarop je moet letten bij ‘Theaterlezen’.
Hierna lees je het verhaal in korte hoofdstukken, wat de spanningsboog telkens kort houdt.
Elk hoofdstuk begint met de personages die erin voorkomen en een korte inleiding over de inhoud, enkele leestips en hoe je de rollen best verdeelt. Daarna starten de dialogen en kan het lezen beginnen.

In dit boek, met AVI-niveau E6+, vertelt Maddie, het meisje met de elastieken lichaamsdelen, over haar leven in en rond de circusschool. Hoe ze toeleeft naar het optreden op het festival, samen met haar beste vriend Maikel. Maar die wil liever een clownsact doen. Zullen ze samen slagen om geselecteerd te worden?…
Het leven buiten de circusschool is er eentje waarin iedereen zich moeiteloos in zal herkennen. Wel of niet een telefoon, bij de groep horen, kleren die belangrijk zijn, en meer.
Diepgang, poëzie of literatuur moet je hier niet zoeken, maar wel veel lekker-lees-weg-dialogen die je met plezier samen leest. Voor je het weet speel je toneel op een hoogst eenvoudige wijze.
De illustraties zijn al evenmin vernieuwend of artistiek, maar verluchten het geheel gepast.
Dit zijn duidelijk welkome boekjes in groepen waar luidop lezen aan bod komt en waar kinderen geprikkeld willen worden door een prettige vorm van samen lezen.

Eric Vanthillo - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Caja Cazemier   

Illustrator
ivan & ilia   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Toneellezen

Jaartal
2021

ISBN
9789048743230

Aantal pagina's
110

Prijs
€14,99