Cecilia ondersteboven

Coverafbeelding van: Cecilia ondersteboven

Trefwoord(en)
verhalenbundel
milieu
liefde
avontuur
eenzaam

Genre
voorleesboek

Vanaf
5 jaar

Moeder Natuur was ziek, doodziek, en had het hele dorp verwoest. Het heette nu Scheefdorp en er was slechts 1 persoon blijven wonen: Cecilia Evarista Hemelsoen. Sinds haar man gestorven was, woonde ze er alleen tussen de koekoeksklokken en de spinnen. Ze leefde van cola en pizza en miste haar man. Terwijl Boeran, de storm, maar aan haar huis bleef rukken, werd zij almaar ongezonder en zuurder, tot zij zo zuur was als een haring in azijn. Haar enige wens was om bij haar man in de hemel te zijn. Maar hoe kwam ze daar? Zou Boeran haar kunnen helpen? Het werd een heel avontuur. Langs parasolbomen en blauwe luchten, door een magisch bos met pratende bomen vol gevaar, door webben en ander spinrag, langs meneer de Wolf met kiespijn en plakband in zijn bek, en langs zovele andere avonturen.

Dit fantasierijke verhaal dendert aan je voorbij als een rollercoaster met een stevige vaart. Cecilia beleeft het ene avontuur na het andere, in een sprankelende taal verteld in 22 niet te lange hoofdstukken. Daardoor is dit een ideaal voorleesboek vol spanning, humor en fantasie met veel afwisseling en cliffhangers a volonté. Zelf lezen is mogelijk vanaf 9 jaar.
De vele kleurrijke prenten verluchten het geheel op gepaste wijze. Zij verbeelden een ondernemend vrouwtje met een te dikke bril en al even dikke billen. Haar korte, gele kleedje en haar grijze dotje op haar hoofd maken haar aandoenlijk en smeken om je sympathie. De prenten zijn al even hypnotiserend als het verhaal. Zij laten je niet los en prikkelen je verbeelding ten volle.
Een apart (voor)leesboek voor fantasten en andere lui, met een niet mis te verstane boodschap over het milieu en onze levenspatronen.

Eric Vanthillo - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ingrid Verhelst   

Illustrator
Davien Dierickx   

Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts   


Jaartal
2020

ISBN
9789463930925

Aantal pagina's
132

Prijs
€22,99