Casper

Coverafbeelding van: Casper

Trefwoord(en)
luisteren
opkomen voor jezelf

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Pinguïn Casper staat op een grote sneeuwvlakte. Hij heeft geen zin om met zijn mama mee naar huis te gaan. Ze blijft hem roepen, maar Casper verroert geen vin. Wanneer ze uiteindelijk zonder hem vertrekt, zakt hij stilletjes door de sneeuw, alleen zijn muts blijft liggen. Wanneer zijn mama omkijkt en de muts ziet liggen, raakt ze in paniek. Maar Casper beleeft in de sneeuw en onder water de tijd van zijn leven. Tot hij weer bovengronds komt en op zijn beurt mama wil meekrijgen.

Casper is koppig. Hij wil niet mee met zijn mama, hij wil zwemmen, muziek beluisteren, een vuurtje stoken met Meeuw, iets bijleren over de Zuidpool en zich onderdompelen in discobolletjes. Een avontuurlijk leven, zonder zijn mama. Alhoewel… op het einde nodigt hij haar uit om met hem mee te gaan. Als ze wil.
Als je het verhaal bekijkt vanuit mama pinguïn, zie je Casper die koppig is, niet wil luisteren naar zijn mama en zijn eigen zin doet. Als je het bekijkt vanuit Casper zie je eerst een boze mama omdat Casper niet wil luisteren, maar daarna een bezorgde en verdrietige mama, wanneer ze denkt dat ze hem kwijt is. Zo biedt dit boek zeker voer om over na te praten. Maar eerst kan je heerlijk genieten van de eenvoudige maar grafisch sterke illustraties. Alles lijkt eenvoudig maar toch spreken de illustraties sterk tot de verbeelding. De beperkte tekst geeft voorlezers de kans om er nog heel wat bij te bedenken.
Een winters en fantasiestimulerend verhaal over luisteren en je zin doen.

Mik Ghys - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Zanni Louise   

Illustrator
Philip Bunting   

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2021

ISBN
9789493189164

Aantal pagina's
32

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Errol!

Vertaler(s)
Anouk Abels