Cas de kat

Coverafbeelding van: Cas de kat

Trefwoord(en)
katten
vreemdelingen
overleven
honger

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Cas de kat is een luie huiskat die dol is op eten. Op een dag wordt hij achtergelaten op een eiland met daarop een klein bos.
Terwijl hij wacht op zijn baasje (die niet terugkomt) ontmoet hij verschillende figuren zoals de sluwe vos, een snelle muis, een stoet waggelende ganzen die hem verstoten, een uil die zijn maaltje naar binnen schrokt, een bende kwetterende vogels, een eenzame vis en een bende koeien. Ten einde raad heeft hij een verschrikkelijke nachtmerrie. Maar eind goed al goed, de ooievaar brengt hem soelaas…

In samenwerking met het Amsterdamse museum Het KattenKabinet schreef en tekende Snoek dit sfeervolle prentenboek dat erg verzorgd en luxueus – met linnen rug en kwaliteitsvolle, matte pagina’s – is uitgegeven.
Het geheel is een visuele verwennerij. Elke prent is als een schilderij vol sfeer en met vele details die zich beetje bij beetje laten ontdekken. Je zou ze stuk voor stuk willen inkaderen en ophangen. Mooi hoe Snoek de dieren afbeeld als vermenselijkte personages, wat een extra dimensie geeft aan de inhoud. De composities overstijgen de realiteit en spreken je aan op je intuïtie en je verbeelding. De zachte kleuren geven het geheel een gezellige, warme gloed.
Het verhaal is daaraan ondergeschikt. Het mist diepgang en holt snel van de ene scène naar de andere. Maar de creatieve voorlezer laat dat niet aan zijn of haar hart komen en voegt er met gemak inhoudelijke vulling aan toe. De korte, ritmische zinnetjes geven voldoende steun daarvoor.

Eric Vanthillo - augustus 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Connie Snoek   

Illustrator
Connie Snoek   

Uitgeverij
Snoek


Jaartal
2017

ISBN
9789082671506

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,95