Carnaval der Dieren

Coverafbeelding van: Carnaval der Dieren

Trefwoord(en)
klassiekers
muziek
dieren
fantasie
rijmen

Genre
luisterboek

Vanaf
4 jaar

Dit kleurrijke boekje met cd, dat zich presenteert als een stevige leporello, is een lees- en luistervariatie bij de educatieve muziekapp met de gelijknamige titel. Deze app, net als dit boekje, heeft tot doel om jonge kinderen in contact te brengen met klassieke muziek en dieren via het werk van Camille Saint-Saëns.
De vrolijke prenten zijn gesprokkeld uit het oeuvre van Fiep Westendorp, wat het jonge doelpubliek zeker zal bevallen. Het leporello-effect creëert een ware optocht omdat elke prent met de volgende verbonden is.
Jammer dat deze continuïteit niet in de versjes is doorgetrokken. Wat een speels of fantasierijk verhaal had kunnen worden, zijn nu 14 op zich staande verzen op rijm die elk bij een deel van de compositie van Saint-Saëns passen.
Op de cd hoor je de muziek, voortreffelijk uitgevoerd door Arthur en Lucas Jussen op piano en het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam. De versjes worden voorgelezen door Fay Lovsky. Zij doet dit met heldere stem, maar met een erg bombastische expressie alsof kinderen niet geboeid kunnen worden door wat meer soberheid.

Eric Vanthillo - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Marjet Huiberts   

Illustrator
Fiep Westendorp   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2019

ISBN
9789047626039

Aantal pagina's
16

Prijs
€15,99


Aantal CD's
1

Duurtijd
26:05

Verteller
Fay Lovsky

Componist
Camille Saint-Saëns