Café De Laatste Druppel – Een Sep Seti-mysterie, deel 3

Coverafbeelding van: Café De Laatste Druppel – Een Sep Seti-mysterie, deel 3

Trefwoord(en)
magie
zoektochten
detective
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Eindelijk is het zo ver: Sep gaat les krijgen in magie. Hij is aangekomen in Egriaheim, een van de weinige stadjes waar een groep mensen met magische gaven woont. Hij wordt als leerling geplaatst bij Immer De Jonge, die een kruidenboetiek heeft. Ze heeft echter al een leerling, die Sep al snel duidelijk maakt dat hij haar plaats niet moet inpikken. Sep hoopt snel wat magie te leren, zodat hij zijn krachten kan leren beheersen. Maar mevrouw De Jonge is veel weg, op huisbezoek bij patiënten die gebruik maken van haar kruiden. Ondertussen loopt er een onderzoek door MagiPol omdat enkele aspirant magiërs aangevallen werden. Ze liggen in een zware coma, afkomstig van duistere magie. Natuurlijk raakt Sep betrokken bij dit onderzoek en zal hij een belangrijke rol spelen in het vinden van de dader.

Sep is een lieve, vriendelijke jongen die zich afvraagt of hij wel aan magie zou mogen doen. Want telkens hij iets probeert, verliest hij controle en loopt alles mis. Tijdens dit nieuwe avontuur wordt echter duidelijk hoe speciaal Sep is. Maar daarvoor moet hij weer heel wat beleven. Telkens rijst ook de vraag wie hij kan vertrouwen, want dat is in het verleden ook al misgelopen. Hij maakt belangrijke keuzes en leert veel bij. En natuurlijk belandt hij weer in een levensgevaarlijke situatie.
Het hele avontuur wordt verteld vanuit Seps standpunt. De lezer volgt mee zijn twijfels, zijn hoop, zijn zoeken naar oplossingen en zijn magische momenten. Net als Sep hoopt de lezer dat sommige personen onschuldig zijn, ook al lijkt het tegendeel waar. Hij ontmoet ook steeds excentrieke personages, waardoor zijn leefwereld steeds vol verrassingen zit. De tekst leest vlot en de spanningsboog is knap opgebouwd. Onverwachte wendingen in het verhaal verhogen regelmatig de spanning. Zo blijft de lezer tot de laatste pagina geboeid door Seps vele avonturen.
Een fantastisch en spannend nieuw avontuur van Sep, boordevol verrassingen en magie. Een aanrader!

Mik Ghys - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Nicki Thornton   

Illustrator
Matt Saunders   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Een Sep Seti-mysterie

Jaartal
2021

ISBN
9789026154669

Aantal pagina's
345

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Cut-Throat Cafe

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels