Cadeautje!

Coverafbeelding van: Cadeautje!

Trefwoord(en)
jarig
feesten
geschenken
nieuwsgierig

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Suusje Eekhoorn is jarig en is erg benieuwd naar het cadeau dat ze zal krijgen van haar beste vriend August de Vos. Want August geeft een feestje voor haar, er zijn slingers en taart en er ligt al een cadeau klaar op de tafel. Maar dat mag Suusje pas openmaken wanneer August klaar is met versieren. Dat duurt te lang naar haar zin en Suusje leent het cadeau stiekem. Ze pakt het niet uit maar ruikt eraan, schudt ermee, likt er aan, danst ermee, dartelt ermee rond en gooit ermee. Zo raakt ze het cadeau kwijt. Wat nu? Gelukkig kent haar vriend haar door en door. Hij wist dat dit zou gebeuren en heeft een verrassing klaar.

Suusje en August zijn dikke vrienden. Daardoor is het ook geen verrassing dat August vooraf wist hoe Suusje zou reageren op een ingepakt cadeau, hoe nieuwsgierig ze zou zijn. Het is erg grappig om haar stiekem te zien wegsluipen met het cadeau en dan te proberen te weten te komen wat er in zit zonder het open te maken. En dan stelt zich een probleem: ze is het cadeau kwijt en moet dat opbiechten aan haar vriend. Dat hij dat allemaal voorzien heeft, maakt duidelijk hoe sterk hun vriendschap is.
De twee hoofdpersonages zijn raak en warm getypeerd. De illustraties zitten vol beweging, net als de tekst. Ze vullen elkaar mooi aan en zorgen voor een warme sfeer. Een fijn voorleesverhaal over vriendschap en nieuwsgierigheid.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Bos   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047714798

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99