Bzzz – De kleinste bankoverval ter wereld

Coverafbeelding van: Bzzz – De kleinste bankoverval ter wereld

Trefwoord(en)
muggen
humor
graphic novel

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Een zwerm muggen woont in een holle boomstam. Elke dag gaan de vrouwtjes erop uit om bloed te prikken, met gevaar voor eigen leven. De mannetjes lummelen enkel maar wat rond. Op een dag zijn de vrouwtjes het beu en sturen ze de mannetjes op bloedtocht. Dat is levensgevaarlijk. Mug 93 bedenkt een plan: de bloedbank overvallen! Maar hoe dan?

Humorvol fantasieverhaal over muggen. Dit zijn wel bijzondere muggen, want ze leven in een zwerm en met een afgetekend verschil tussen de mannetjes en de vrouwtjes. Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van mug 93. Voor alle duidelijkheid, mug 93 is een mannetje. En die willen hun leven niet op het spel zetten om bloed te gaan prikken.
De tekst staat in een grote letter met een ruime bladspiegel en een overvloed aan grote en kleine illustraties. Deze illustraties maken onlosmakelijk deel uit van het verhaal. Door die grote letter en de vele illustraties is het boek erg makkelijk te lezen. Achteraan het verhaal staan enkele echte weetjes over muggen en ook over de werking van een bloedbank.
Klein en grappig verhaal over muggen en hun probleem om bloed te prikken. Met een overvloed aan illustraties.

Pol Van Damme - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Aleksander Kirkwood Brown   

Illustrator
Andreas Iversen   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2019

ISBN
9789401458047

Aantal pagina's
119

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Bzzz – Verdens minste bankran

Vertaler(s)
Corry van Bree