Buurman vangt een vis

Na ‘Buurman leest een boek’ (verschenen in 2012) is er nu een nieuw verhaal van Buurman in boekvorm en op cd.
Deze keer gaat buurman vissen. Hij raast met zijn fiets door het drukke stadsverkeer met in zijn mand voorin Bas de hond en achterop het meisje. Het meisje, met de vishengel in de hand, vist al heel wat op voor zij de stad uit zijn: een skateboard, een paraplu, een sombrero, een heleboel instrumenten en nog veel meer. Maar buurman raast maar door en ziet niet dat iedereen hem achterna rent. Zelfs de schapen en de koe. Als hij denkt dat alleen de krekels in het riet hem horen, heeft hij het grondig mis… Maar eind goed al goed, op het einde vangt hij toch nog een grote …
Dit groteske stapelverhaal laat zich vooral smaken door zijn hilarische prenten vol beweging. Je raast als kijker mee doorheen de stad waar zoveel te zien is. Van Biesen leeft zich uit in wervelende lijnen en verrassende collages. Zijn prenten zitten vol details waar je niet op uitgekeken raakt. De begeleidende tekst illustreert en stuurt dit alles met korte zinnen en meestal enkel wat woorden of uitroepen. Het lijkt alsof je de tekst hoort, temeer door de typografie ervan en de gehele compositie.
Een prettig boek vol humor en verrassing.
Op de bijgevoegde cd hoor je het verhaal als een hoorspel. Van Biesen vertelt en wordt daarin bijgestaan door tal van expressieve stemmetjes en vele herkenbare geluiden. Het ganse klankdecor spreekt stevig je verbeelding aan. De muziek, ook gecomponeerd door Van Biesen, stuwt het verhaal en maakt het geheel levendig en licht chaotisch. Wel jammer dat het tempo en de opgebouwde spanning in de vertelling en de muziek halverwege stilvalt, maar laat dat een detail zijn.

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Koen Van Biesen   

Illustrator
Koen Van Biesen   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2015

ISBN
9789058389947

Aantal pagina's
46

Prijs
€17,50