Bukkie

Coverafbeelding van: Bukkie

Trefwoord(en)
avontuur
konijnen
vriendschap
platteland
dorp

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Simon Engelbertus vindt zichzelf groot genoeg om alleen thuis te blijven bij het begin van de zomervakantie, terwijl zijn ouders voor hun werk naar het buitenland moeten. Zo kan hij ongestoord in zijn boomhut kamperen. Maar zijn moeder zorgt toch voor een oppas, hoewel die meer oog heeft voor haar nieuwste vlam. Gelukkig heeft Simon zijn konijn Bukkie en komt zijn buurmeisje Sterre af en toe zwemmen. Dan blijkt er een meteoor op de  aarde af te stevenen…

Een prettig onderhoudend avonturenverhaal in de typische vertelstijl van Marc de Bel. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en enkele duistere types maken het Simon wat moeilijk. Zo wordt zijn avontuur nog wat spectaculairder.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Simon. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Simon doet, denkt en veronderstelt.
Vlot verteld verhaal met alle ‘De Bel-ingrediënten’; vriendschap, vlinders bij de jonge hoofdpersonages, gekke volwassenen, plattelandsomgeving, bedachtzame en helpende grootouders, een feest dat uit de hand loopt en nog veel meer.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   

Illustrator
Steven Dhondt

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2019

ISBN
9789461318510

Aantal pagina's
186

Prijs
€16,99