Buiten de lijntjes

Coverafbeelding van: Buiten de lijntjes

Trefwoord(en)
creativiteit
schrijven
lezen
tekenen

Genre
hobby

Vanaf
6 jaar

Na ‘Lees, verwonder en… Schrijf!’, ‘Schrijf!’ en andere publicaties met vele concrete en werkbare tips voor kinderen om creatief te lezen en te schrijven, is er nu deze bundel waarin creatief lezen, schrijven én tekenen met elkaar worden gecombineerd. Met als doel: plezier. Want, zo zegt de auteur zelf in het voorwoord: “Als je pretlichtjes in hun ogen ziet, dan weet je dat de inspiratie van diep binnenin komt…” En natuurlijk zijn er vele andere doelen bij deze oefeningen, zoals de technische vaardigheden zelf en ook het zelfvertrouwen.
Deze keer bouwt Li Lefébure haar bundel op rond 4 thema’s: denken als een ontwerper, als een architect, als een schrijver en als een uitvinder. In elk thema vind je een tiental kortverhalen met telkens opdrachten die eraan gelinkt zijn en die de verbeelding en de creativiteit stimuleren. Zij het via lezen, schrijven of beeldend werk.
Een totaal van 42 kortverhalen met opdrachten die je kant en klaar kan uitvoeren met je kinderen in de klas of die kinderen thuis kunnen uitvoeren in hun eentje of met hun vrienden.
De verhalen zijn geen literaire hoogstandjes of verrassende vertellingen, maar veeleer realistische en herkenbare startverhalen in opdracht geschreven om de opdrachten in te leiden. De opdrachten zelf zijn gevarieerd en makkelijk aanpasbaar aan elk niveau.
Zo geeft dit boek je vele ideeën om kinderen positieve schrijf- en teken- en andere ervaringen te bieden waarbij ze hun creativiteit kunnen botvieren.

Eric Vanthillo - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Li Lefébure   

Illustrator
Stefani Buijsman   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044852073

Aantal pagina's
101

Prijs
€29,95