Brown Girl Magic

Coverafbeelding van: Brown Girl Magic

Trefwoord(en)
racisme
pesten
jezelf zijn
trots

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

‘Een boek voor, door en over bruine meisjes’, luidt de ondertitel bij dit tweetalige prentenboek. Maar de boodschap die het meer dan duidelijk overdraagt is voor iedereen: blank en wit en alle andere rassen en culturen!
De auteur duikt in haar eigen ervaringen en schrijft een pakkend verhaal over Noen die gepest wordt vanwege haar donkere huid en haar wild kroezende haren. Gelukkig kan ze terecht bij haar zus Maan.
De tekst op rijm klinkt soms wat geforceerd en stroef. Maar hij is wel op niveau van het doelpubliek: +7 om zelf te lezen en voorleesbaar voor jonger. Het verhaal is niet spannend, maar het geeft wel een goed beeld van pesten en racisme op kindermaat. Zodanig geeft het ook stof tot gesprek en overpeinzing.
De tekst is tweetalig, Engels en Nederlands. Daardoor is de aanwezigheid van tekst (in twee kleuren) vrij groot, maar zo kan het boek ook door anderstaligen (voor)gelezen worden.
De warme, kleurrijke illustraties geven het geheel een stevige meerwaarde. Ramos schildert, drukt, knipt en stelt nieuwe beelden samen die de hele pagina’s vullen. Emoties worden helder gevat in kleur en compositie. En de vele gouden sterren doorheen het boek geven het die magische touch die je betovert.

Eric Vanthillo - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Dalilla Hermans

Illustrator
Fatinha Ramos   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2018

ISBN
9789059089372

Aantal pagina's
36

Prijs
€15,99