Broer & Zus

Coverafbeelding van: Broer & Zus

Trefwoord(en)
familie
broers
zussen
baby’s

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Dit omdraaiboek heeft eigenlijk twee titels: ‘Broer & Zus’ en ‘Zus & Broer’, naargelang wie van de twee aan het woord is. Ze hebben allebei heel wat te klagen over hun broer, of zus. De jongen vindt zijn grote zus een vervelende neushoorn. Ze is stom en saai, een pestkop die steeds boos wordt. Toch moet hij toegeven dat niemand zo’n hoge torens bouwt als zij. Ze geeft hem soms het gevoel dat hij al groot is en is helemaal niet bang voor het monster dat in hun slaapkamer woont.
Zijn zus vindt haar broertje een irritant aapje. Hij is stom en maakt alles stuk. Hij is een huilebalk en een nerd. Maar als hij op kamp is, mist ze hem. Want hij maakt haar vaak aan het lachen en verzint als geen ander bijzondere verhalen.
Beide moeten toegeven dat zus en broer zijn best wel leuk is. Maar nog eentje erbij?

Dit vrolijke omdraaiboek laat 2 kinderen aan het woord. De grote zus doet haar beklag over haar broertje. Terwijl ze dat doet, wordt hij als een aapje afgebeeld, want zo denkt ze over hem. Tot ze moet toegeven dat er ook fijne momenten zijn, dan verandert het aapje stilaan in een jongetje. Hetzelfde gebeurt als je het boek omdraait: de kleine broer klaagt over de grote zus, die als een neushoorn getekend wordt. Wanneer hij vertelt over de fijne momenten samen, verandert ze in een meisje. Centraal in het boek vind je een prent van een huilende baby. Daar hebben broer en zus allebei hun bedenkingen bij.
De gevoelens waar beide mee worstelen zijn erg herkenbaar, ze komen regelrecht uit de leefwereld van kleuters. De tekst leest vlot voor en de illustraties zijn grappig, met leuke details. Een gezellig broer-en-zus-boek, waarbij je kan kiezen welke kant van het boek je eerst voorleest.

Mik Ghys - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Rocio Bonilla   

Illustrator
Rocio Bonilla   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2018

ISBN
9789051166750

Aantal pagina's
47

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
Hermanos!

Vertaler(s)
Mariella Manfré