Broddelboleten en Trulzwammen

Coverafbeelding van: Broddelboleten en Trulzwammen

Trefwoord(en)
paddenstoelen
strips
informatie

Genre
informatief

Vanaf
16 jaar

Na een inleiding over het doel van het boek volgen dertien hoofdstukken waarin telkens een bepaald aspect van de paddenstoelen in de Bommelverhalen onder de aandacht wordt genomen. De ene auteur verzorgt daarvoor de teksten bij de scènes uit de verhalen, waarna de andere auteur informatie toevoegt over de aangehaalde  paddenstoelen.

De ondertitel van dit boek luidt: ‘Paddenstoelen in de Bommelverhalen’ en die geeft perfect weer wat er in het boek te lezen valt. De getoonde en besproken scènes uit de Bommelverhalen staan meestal gewoon op een witte achtergrond terwijl de informatieve  stukjes over allerhande paddenstoelen en zwammen een blauwe achtergrond hebben gekregen. Beide auteurs zijn op zoek gegaan naar de reden waarom er paddenstoelen voorkomen in de Bommelverhalen en komen zo tot een aantal verassende vaststellingen die ook verder gaan dan de paddenstoelen alleen. Zo verzon Marten Toonder ook niet bestaande woorden. Een aantal van deze woorden zijn later zelfs toegevoegd aan de Nederlandse taal en opgenomen in Van Dale.
Dit is geen boek voor jonge lezers, niet in de eerste plaats omdat de Bommelverhalen al een hele tijd geleden verschenen. De insteek van het boek is eerder bedoeld voor geïnteresseerde (oudere?) lezers die details uit de Bommelverhalen nader willen leren kennen.
Een informatief boekje voor een beperkt publiek over paddenstoelen in de Bommelverhalen.

Pol Van Damme - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Klaas Driebergen   
Machiel E. Noordeloos

Illustrator
Marten Toonder

Uitgeverij
Uitgeverij Klaas Driebergen   
Rubinstein   


Jaartal
2023

ISBN
9789083344201

Aantal pagina's
160

Prijs
€14,99