Briefjes voor Pelle

aanrader Coverafbeelding van: Briefjes voor Pelle

Trefwoord(en)
rouwen
gezin
vriendschap
identiteit

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Een jaar na het overlijden van zijn vader, krijgt Pelle een doos van zijn moeder waarin hij briefjes en voorwerpen vindt die zijn vader nog voor hem heeft klaargemaakt. De briefjes zijn genummerd en Pelle mag er elke week één lezen. Het is het begin van een reeks opdrachten die zijn vader hem geeft, waarbij Pelle en zijn moeder stilaan terug kleur in hun leven krijgen. Daarnaast leert Pelle om voor zichzelf op te komen en dingen in een ander perspectief te zien.

Een bijzonder warm en gevoelig verhaal over een gewone jongen die door het overlijden van zijn vader zijn leven tot stilstand zag komen en door de opdrachten op de briefjes verplicht wordt om zijn leven terug op te nemen.
De verschillende personages worden bijzonder levensecht en herkenbaar beschreven. De gevoelens van Pelle tegenover zijn overleden vader, zijn moeder en anderen komen heel geloofwaardig over. De gebeurtenissen zijn erg realistisch en heel goed inleefbaar.
Kinderen die zich in een gelijkaardige situatie bevinden zullen de gevoelens van Pelle zeker herkennen. Ze kunnen er ook een houvast aan hebben. En andere kinderen kunnen zich door dit verhaal een beeld vormen van wat die kinderen met een overleden ouder voelen en hoe ze reageren.
Knap opgebouwd, hartverwarmend feelgood verhaal zonder melig te worden.
Een sterke aanrader!

Pol Van Damme - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Marlies Slegers   

Illustrator
Linde Faas   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2020

ISBN
9789024589944

Aantal pagina's
231

Prijs
€15,99