Bridget van der Puff en de Misbaksels

Coverafbeelding van: Bridget van der Puff en de Misbaksels

Trefwoord(en)
weeshuis
vriendschap
talenten
bakken

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Bridget woont al haar hele leven in het vreselijke weeshuis van de gemene mevrouw Zuurbier. Gelukkig heeft ze er Tom, haar beste vriend. Maar wanneer op de jaarlijkse kijkdag van adoptieouders alle kinderen uitgekozen en meegenomen worden behalve Bridget, kan ze niet geloven dat ze als enige achterblijft bij mevrouw Zuurbier. Tot er een laatkomer aankomt, die Bridget wil meenemen. Mevrouw Zuurbier weigert om Bridget te laten vertrekken, maar ze ontsnapt en vertrekt met de verlegen bakker Van der Puff. Die wil haar graag opleiden als bakkershulp en enthousiast begint Bridget te bakken. Maar al haar baksels mislukken, het worden gevaarlijke wapens. Bridget vreest dat de bakker haar zal wegsturen, maar die houdt al te veel van haar en zou haar nooit terugsturen naar het weeshuis. Mevrouw Zuurbier is Bridget nog niet vergeten en wil haar terug. Ze ontvoert de bakker en lokt Bridget zo terug naar het weeshuis. Nu lijken die misbaksels toch wel erg goed van pas te komen…

Dit knettergekke verhaal heeft drie sterke hoofdpersonages die het hele verhaal dragen. Bridget is een optimist, met een ongelooflijk talent. Als ze zich even in iets verdiept, kan ze dat nadien perfect. Zoals balletdansen, pottenbakken, timmeren, jongleren, breien, knopen leggen en nog veel meer. Al wat ze probeert, lukt haar. Daarom is het dan ook een vreselijke ontgoocheling wanneer het bakken in de bakkerij mislukt. Maar die tegenslag zorgt dan weer voor nieuwe mogelijkheden. Zo zorgt dit verhaal voortdurend voor grappige verrassingen en leuke uitdagingen. Net als bij Pippi Langkous sluit je Bridget meteen in je hart. Haar avonturen zijn fantasievol en spectaculair. Bakker van der Puff is een verlegen en gevoelige man, die zo lief is dat je erg blij bent dat Bridget eindelijk liefde in haar leven kan ervaren. Daar tegenover krijg je dan de gemene mevrouw Zuurbier, die als doel in haar leven heeft om Bridget te onderdrukken en pesten. Bridget neemt op een heerlijke manier wraak.
Geregeld vind je in de tekst een verwijzing naar een korte opmerking onderaan de bladzijde. Meestal grappige aanvullingen van de gebeurtenissen. Levendige illustraties vullen hier en daar het verhaal mooi aan.
Een hilarisch en vrolijk verhaal over een getalenteerd weesmeisje dat het geluk vindt.

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Martin Stewart

Illustrator
Georgien Overwater   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2023

ISBN
9789021040745

Aantal pagina's
295

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bridget Vanderpuff and the baked Escape

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels