Brave Hond! Stoute Kat! – Versjes over de aard van het beestje

Coverafbeelding van: Brave Hond! Stoute Kat! – Versjes over de aard van het beestje

Trefwoord(en)
poëzie
versjes
dieren
tegenstellingen
fantasie

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

‘Brave hond! Stoute kat!’ bundelt 32 verzen over de aard van vele dieren. En dit telkens vanuit tegenstellingen: de schildpad die traag maar zeker overal geraakt en de cheetah die zoef, zoef overal voorbijflitst als een speer. Het keurige varkentje dat niet van geklodder houdt en het wrattenzwijn dat liefst lelijk is en onbeleefd. De hengelvis die zijn Grote Oceaan met niemand wil delen en de clownsvis die altijd met een ander visje wil spelen. De gevaarlijke slang en de ongevaarlijke regenworm, de bazige gorilla en de verlegen lesula, de deftige kalkoen en de alledaagse kip, enzovoort…

De korte versjes op rijm van Bette Westera laten zich lekker voorlezen. Zij hebben telkens een aanstekelijke en speels ritme. Haar fantasie is grenzeloos.
De kleurrijke prenten van Mies van Hout kloppen hier perfect bij. In een combinatie van technieken (tekenen, schilderen, knippen en plakken en digitaal bewerken) maakt zij composities die de hele pagina’s vullen en met gemak je verbeelding prikkelen.
Een geheel waarin je lekker vaak gaat grasduinen om te kijken en mondjesmaat versjes (voor) te lezen en zelf verhalen te verzinnen.

Eric Vanthillo - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   

Illustrator
Mies van Hout   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025775346

Aantal pagina's
38

Prijs
€15,99