Boze Juffen Blije Juffen

Coverafbeelding van: Boze Juffen Blije Juffen

Trefwoord(en)
school
juf
meester
boos
blij

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Soms heb je geluk op school en soms heb je pech. Want er bestaan heel veel leuke, blije juffen, maar af en toe zit er een boze tussen. Zo’n boze juf is gevaarlijk. Ze wordt kwaad als je iets niet snapt en kan je heel klein maken zonder dat ze het weet. Ze kunnen niet goed lachen en ruiken wat muf. Boze juffen horen alles en houden niet van lawaai. Boze juffen lijken niet van kinderen te houden. Dus ben je heel blij wanneer het schooljaar afgelopen is. En dan…hoera! Tijd voor een blije juf. Die is vrolijk en maakt het gezellig in de klas. Ze ziet veel, luistert graag en maakt blije liedjes. Daarom is het begin van het schooljaar telkens weer zo spannend. Krijg je een boze of een blije juf of meester?

Na een uitgebreide opsomming van de kenmerken van een boze juf, volgt de nog meer uitgebreide opsomming van wat een blije juf allemaal doet en kan. Het contrast is duidelijk en herkenbaar. En het is overduidelijk dat alle juffen en meesters een blije juf of meester zouden moeten zijn.
De voorbeelden in de tekst worden prachtig in beeld gebracht. Eerst met een boos kijkende krokodillenjuf, die veel roept en voortdurend geniet van een kopje koffie. Daardoor raakt ze steeds verder verwijderd van de kinderen, die ondanks alles kleurrijk en fantasievol blijven spelen en denken. Maar de blije juf, in dit boek een olifantenjuf, heeft aandacht voor alles en iedereen en mengt zich tussen de kinderen. Ze verdwijnt niet in een donkere achtergrond maar staat tussen haar leerlingen en maakt hen blij.
De pittige tekst en vrolijke tekeningen tonen duidelijk de verschillen tussen boze en blije juffen en meesters. En hopelijk krijgt ieder kind een blije juf voor de klas!

Mik Ghys - september 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Siska Goeminne   

Illustrator
Frank Daenen   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2019

ISBN
9789462914032

Aantal pagina's
35

Prijs
€15,95