Boten – snel en langzaam

Coverafbeelding van: Boten – snel en langzaam

Trefwoord(en)
boten

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleiding en uitleg wat een boot is volgen acht onderwerpen over boten waarover meer informatie wordt gegeven. De illustraties overheersen de pagina’s en de informatie erover staat in korte tekstblokken in een grote duidelijke letter. Op de laatste pagina staat een overzicht van de genoemde boten.

In dit informatieve boek over boten zijn de illustraties het meest in het oog springend. Het zijn vereenvoudigde, zeer gestileerde kleurrijke illustraties en niet bedoeld als natuurgetrouwe weergave van boten. De illustraties komen eerder kunstzinnig over. De bijhorende informatie is erg beknopt en absoluut niet volledig. Sommige ‘beroemde’ boten krijgen dan weer extra aandacht.
Ook is het de vraag welk doel de auteur met dit boek heeft nagestreefd. Een informatief boek over de evolutie van de scheepvaart of een prentenboek met afbeeldingen van een aantal boten. Want in die evolutie van de scheepvaart gaat het heel erg snel en daarnaast worden heel wat boottypes niet aangehaald en krijgen die ‘beroemde’ schepen wel aandacht.
Mooi om naar te kijken, maar erg beknopt wat informatie betreft.
Een mooi verzorgd kijkboek waarvan het niet zeker is dat het kinderen zal aanspreken.

Pol Van Damme - december 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Iris Volant

Illustrator
Jarom Vogel   

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2018

ISBN
9789059568778

Aantal pagina's
45

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Boats Fast & Slow

Vertaler(s)
Claartje van Andel