Bot. Kleine robot, groot avontuur

Coverafbeelding van: Bot. Kleine robot, groot avontuur

Trefwoord(en)
robots
vermist
zoektochten
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Een kleine robot ontwaakt net voordat hij in een vermorzelaar verdwijnt. Hij ontsnapt op het nippertje en gaat op zoek naar zijn eigenares Roos. Maar hij heeft slechts een paar herinneringen en er lijkt ook wat mis met hem. Hij vindt de juiste woorden niet en springt en huppelt rond. Flint, de eigenaar van de schroothoop, wil de robot vangen en vernietigen, maar Bot heeft andere plannen. Hij vertrekt naar de stad en zoekt hulp. Die vindt hij bij enkele andere robots zonder eigenaar. Robot Nik kan Bot herstellen en samen gaan ze op zoek naar Roos, want Nik heeft dringend een oplader nodig. Kunnen ze Roos terugvinden in die grote stad?

Bot is een vrolijke kleine robot met maar één doel: Roos terugvinden. Al vlug blijken mensen onbetrouwbaar en zelfs gevaarlijk. De enige hulp die echt telt, komt van andere robots, ook al zijn het buitenstaanders, weggeworpen robots. Zij slagen er in om te overleven in de stad en willen Bot helpen. Het wordt een spannend avontuur, met steeds nieuwe wendingen in het verhaal.
De personages worden heel menselijk voorgesteld, ze hebben ook gevoelens, wat voor robots eerder ongewoon is. Door die gevoelens groeit er ook een vriendschap en komen ze samen uit dit avontuur.
De tekst met cartoonachtige illustraties leest vlot. Het verhaal blijft boeiend en heeft een verrassend einde. Jammer dat het leesniveau van de doelgroep wat overschat wordt.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Shane Hegarty

Illustrator
Ben Mantle   

Uitgeverij
Blloan   


Reeks
Bot

Jaartal
2020

ISBN
9789403216591

Aantal pagina's
233

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Boot. Small Robot. Big Adventure

Vertaler(s)
Saskia Martens