Boris ziet het licht

Coverafbeelding van: Boris ziet het licht

Trefwoord(en)
dieren
kamperen
avontuur
bang

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Boris zet in zijn tuin een tent op want Fred en Ellen komen logeren in die tent. Boris’ ouders zorgen voor een vuur en eten. Ze zingen samen liedjes bij het vuur en doen nog gauw een spel. Daarna is het tijd om te gaan slapen. Ze spelen enkele spelletjes in de tent maar wanneer het wat griezelig begint te worden, wil Fred toch maar ergens anders gaan slapen. Even later gaat Ellen hem achterna en zit Boris nog alleen in de tent. Ze blijven erg lang weg dus gaat Boris hen zoeken. Hij vindt ze verstopt in de tuin want ze zien een licht dat alle kanten van de tuin verlicht. Het blijkt de buurman te zijn die niet kan slapen en wat golf speelt in zijn tuin. Boris en zijn vrienden mogen meespelen tot ze te moe zijn. Maar de tent ziet er nu toch wel erg griezelig uit. Gelukkig heeft Boris een plan…

Logeren is altijd fijn en samen in een tent in de tuin slapen ook. Maar het kan ook griezelig zijn. Boris’ enthousiasme is groot voor dit logeerpartijtje maar alles loopt anders dan verwacht.

Het verhaal bestaat uit grote illustraties met weinig tekst, die in tekstballonnen in de tekeningen staan. De taal is eenvoudig (AVI 3) en aangepast aan beginnende lezers. Door de vele illustraties zullen die jonge lezers zeker aangemoedigd worden om het boek te beginnen lezen. Waarna ze onmiddellijk op zoek zullen gaan naar de andere avonturen van deze deugniet.

Mik Ghys - april 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Andrew Joyner   

Illustrator
Andrew Joyner   

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
Boris

Jaartal
2015

ISBN
9789462343191

Aantal pagina's
60

Prijs
€8,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Boris sees the light

Vertaler(s)
Aag Vernelen