Bommetje

Coverafbeelding van: Bommetje

Trefwoord(en)
durven
jezelf zijn
zomer
zwemmen
plezier

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Het ik-personage van dit letterlijk en figuurlijk spetterende prentenverhaal droomt al zijn leven lang van het perfecte bommetje. Want hij wil ook wel iets of iemand zijn. Het enige probleem: daar boven op de springplank bekruipt hem telkens de angst. Zijn bommetjes dan echt niks voor hem? Nan, zijn lieve en wijze oma weet raad: doe het op je eigen manier. En dan… “Zie mijn stoere, blote passie, check de sprong straks van dit gassie, …”

Het ganse verhaal speelt zich vermoedelijk af in Opotiki in Nieuw-Zeeland aan de Waioeka Gorge. Voor het verhaal is dat niet belangrijk, maar het bepaalt wel de heerlijke relaxte zomersfeer die over het geheel hangt. Zo is dit een ideaal zomerverhaal!
De expressieve prenten in dolle kleuren vertellen met gemak het ganse verhaal op zich. De vele details zijn heerlijk om te ontdekken. Ze zuigen je mee in het verhaal en doen je mee dromen over het samenleven aan een rivier. Daardoor ook is inleving in het jongetje niet moeilijk. In zijn denken, zijn worstelingen met het leven en de vriendschap, in zijn twijfels en zijn uiteindelijke moed. Doorheen het ganse verhaal is die evolutie mooi uitgewerkt. Met de fijne boodschap als resultaat: wees jezelf en geloof in jezelf.
De tekst leest vlot (voor). Het terugkerend rijmpje scandeer je snel vlot mee. De vertaler heeft de tekst mooi naar haar hand gezet, het geheel is vloeiend en organisch.
Een heerlijk prentenboek dat je lekker doet wegdromen naar zalige zomerse sferen en dat je nog een welkome boodschap meegeeft. Twee voor de prijs van één…

Eric Vanthillo - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Sacha Cotter   

Illustrator
Josh Morgan   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2020

ISBN
9789021421803

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Bomb

Vertaler(s)
Joukje Akveld