Boer Boris start de motor!

Coverafbeelding van: Boer Boris start de motor!

Trefwoord(en)
boerderij
voertuigen
kartonboek
uitklapboek

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Boer Boris en zijn vrienden zijn aan het werk op en rond de boerderij. Daar gebruiken ze veel verschillende voertuigen voor. Zo heeft boer Boris een handige machine om appelen te plukken, een graafmachine die diepe putten kan graven, een tractor met een ploeg, een hijskraan,  een sneeuwruimer, een boot, een vliegtuig, een hakselaar en een maaimachine. Allemaal noodzakelijke voertuigen om het werk vlot te laten lopen of om alles naar de markt te brengen.

Al deze voertuigen worden getoond terwijl ze in werking zijn en daarom heeft dit boek uitklapbare bladzijden. Want de hijskraan is erg hoog en de graafmachine moet diep kunnen graven. De tractor met de ploeg moet lange voren kunnen maken en ga zo maar door. Elk voertuig kreeg zijn flappagina, waardoor ze nog mooier tot hun recht komen. Ze werden knap uitgewerkt en gedetailleerd in beeld gebracht. Overal zie je ook Boer Boris, zijn vrienden en de dieren van zijn boerderij in de illustraties. Allemaal vertrouwde figuren voor de fans van Boer Boris. Daarbij komt dan de vrolijke tekst op rijm van Ted van Lieshout. Het vrolijke ritme maakt deze tekst erg prettig om voor te lezen.
Dit is geen nieuw avontuur van Boer Boris, eerder een kennismaking met alle voertuigen die hij gebruikt op de boerderij en die een rol speelden in zijn avonturen. Door de grote flappen werd dit een interessant en leuk ontdekboek. Vooral voor de vele fans van Boer Boris!

Mik Ghys - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ted van Lieshout

Illustrator
Philip Hopman   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Boer Boris

Jaartal
2021

ISBN
9789025774639

Aantal pagina's
14

Prijs
€12,99