Boer Boris heeft het heet!

Coverafbeelding van: Boer Boris heeft het heet!

Trefwoord(en)
boerderij
dieren
warm

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Het is stil op de boerderij van Boer Boris. Het erf is leeg, net als de wei en de akker. Want het is heet en door de hitte zit iedereen in de schaduw van de bomen. Die warmte is vooral erg voor de schapen, met hun dikke vacht. Gelukkig komt Boer Boris eraan met de schapenscheermachine. Nadat de schapen geschoren zijn, brengt hij de wol naar de fabriek. Daar maken ze er mutsen, wanten, dassen, truien, dekentjes en jassen van. En die komen goed van pas wanneer Boer Boris weer thuis komt. Want het is plots heel wat kouder geworden en iedereen kan wel iets warms gebruiken.

Opnieuw een heerlijk voorleesboek van Boer Boris en zijn dieren. Het verhaal wordt verteld met een speels, dartelend rijm. De ritmische tekst zorgt ook voor vaart in het verhaal. En er zit ook humor in, die door de illustraties nog versterkt wordt. Die tekeningen zijn ook weer een lust voor het oog. Bij het bekijken van de dieren die allemaal zitten te puffen door de warmte, voel je de hitte van de pagina’s komen. Je zit onmiddellijk in de juiste sfeer van het verhaal. En ook de laatste pagina, wanneer het toch weer frisser is, straalt veel warmte uit.
Ted van Lieshout zorgt hier voor een vrolijke speelse tekst, net als bij de andere verhalen over Boer Boris. En zijn vaste illustrator Philip Hopman laat je weer helemaal meeleven met Boer Boris en zijn vrienden door vrolijke, expressieve illustraties.
Boer Boris blijft voor prettige voorleesverrassingen zorgen.

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ted van Lieshout

Illustrator
Philip Hopman   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Boer Boris

Jaartal
2020

ISBN
9789025773243

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99