Boer Boris en de sneeuwpop

In de gekende en geliefde reeks van Boer Boris is er deze keer dit kerstverhaal waarin fantasie, humor en warme vriendschap samen een verhaal vertellen waar je zelf bij had willen zijn.
Het is winter en de hele boerderij is ondergesneeuwd. Tijd voor een sneeuwpop! En ze noemen hem Bob. Boer Boris, Sam en Berend hebben moeite om afscheid te nemen, maar hun bedjes roepen. De volgende dag rennen ze naar hun liefste Bob. Maar… De dooi is stevig ingetreden. Paniek, want de sneeuwpop smelt! Ze tillen Bob op met de hijskraan en rijden ermee naar de ijsbaan in Heerenveen. Daar zijn zij echter niet welkom en dus gaat de tocht verder per helikopter naar het hoge Noorden. Maar hoog in de lucht gaat het mis en botsen ze frontaal tegen… Bob is nu wel gelukkig waar ze geland zijn, maar voor Boer Boris is er heel wat werk aan de winkel om de kerst nog te doen lukken dit jaar…

Net als bij de andere ‘Boer Boris’-prentenboeken is dit ook weer een verhaal vol vaart en met een heerlijke fantasie.
De tekst op rijm is gevarieerd en heeft een prettig ritme wat leuk is om (voor) te lezen.
De kleurrijke prenten bulken weer van het plezier. Hopman tekent en kleurt composities vol sfeer. Vele details laten zich graag ontdekken en vertellen kleine nevenverhaaltjes. Van Lieshout en Hopman zijn een gouden duo, dat druipt er deze keer ook weer van af. Allebei weten ze emoties en humor te combineren in een herkenbaar verhaal met een hoog ‘wish-I-was-there’-gehalte.
Weer eens heerlijk wegdromen met Boer Boris en zijn vrienden en zijn dieren.

Eric Vanthillo - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Ted van Lieshout

Illustrator
Philip Hopman   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2023

ISBN
9789025778439

Aantal pagina's
28

Prijs
€14,99