Boer Boris en Bakkertje Bas

Coverafbeelding van: Boer Boris en Bakkertje Bas

Trefwoord(en)
jarig
boerderij
ongeval
redden
bedanken

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Knol, het paard van Boer Boris, is jarig. Dus bestelt Boris een taart bij Bakkertje Bas. Geen taart met nootjes, room en chocola, maar eentje met haver, biet en hooi. Bakkertje Bas gaat meteen aan de slag en zet de taart in zijn bestelwagen. Onderweg naar Boer Boris rijdt hij in de sloot. Gelukkig is de taart nog heel. Bakkertje Bas telefoneert naar Boer Boris, die hem uit de sloot komt halen met zijn takelwagen. Boris takelt Bas naar huis en brengt dan de taart naar de boerderij. Die wordt helemaal opgesmuld, zo lekker is ze. De volgende dag heeft Bakkertje Bas nog een verrassing…

Boer Boris is weer de redder in nood wanneer Bakkertje Bas in de sloot rijdt. Onmiddellijk komt hij helpen met zijn takelwagen. En zo zitten er weer wat voertuigen in dit vrolijke boerderijboek.
De tekst op rijm leest vlot voor en heeft een vrolijk ritme. Knap uitgekiend van de auteur, die na de vele avonturen van Boer Boris er steeds opnieuw in slaagt om een fris verhaal te brengen. De illustraties bieden een originele kijk op het boerderijleven, want varkens die cocktails drinken en schapen die popcorn eten zijn zeker niet alledaags. Ze vertellen natuurlijk veel over de gemoedelijke sfeer op de boerderij van Boer Boris. De laatste dubbele pagina toont de verrassing van Bakkertje Bas, eentje waar alle dieren van de boerderij een plekje in vinden. Fantastisch!

Mik Ghys - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ted van Lieshout

Illustrator
Philip Hopman   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Boer Boris

Jaartal
2021

ISBN
9789025775322

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99